Aktiviteter i Södra Älvsborg

Höstmöte
Månstad bygdegård kl. 19:00
Naturfilmaren Rolf Agnestrand från Eskilstuna visar film om Bergsgorillor,
”Bergsgorillor i krigets skugga” och ”Expedition Gorilla”
Ansvarig: Björn-Åke Andersson 0723-07 24 14

Reservera veckorna v45- v46.
Astronomi i novembermörkret
Aktuell dag avfärd PBK* kl. 18.30
Vi besöker Borås Astronomisällskaps observatorium och studerar under sakkunnig ledning stjärnhimlen.
För att se denna måste det vara klart väder.
Någon gång 5 -9 november eller 12-14 november bör vädret vara ok för astronomiobservationer.
Håll utkik på vår hemsida eller vår Facebooksida. Där meddelar vi ett par dagar i förväg vilken dag det blir.
*PBK = Parkeringen mellan Bäckängsgymnasiet och Kulturhuset, Schélegatan, Borås.
Upplysningar: Börje Fritzson 033-41 54 54.

Tisdagen den 6:e november
Medlemsmöte
Lokal: Vuxenskolan Svenljunga, kl. 18:30
Vi bor i ett av världens tryggaste länder och är övertygade om att inget besvärligt kan drabba oss.
Undantaget är möjligen att det är dålig internettäckning någonstans eller att det inte blir pllgar när snön faller.
Tänk om det skulle hända något som är besvärligt på riktigt?
Kan du klara dig själv i 72 timmar?
Kontaktperson: Marianne Josefsson mobil/sms 070-29 18 457 mariannejosefsdotter@gmail.com

Torsdagen den 15:e november
Rapport från en hållbar framtid
Sturegården Sturegatan 45, kl.18.30
En föreläsning av Fredrik Warberg. Civilekonom i grunden, men med stort engagemang för miljöfrågor och hållbarhet.
Vi tar oss till år 2050 och utifrån denna tidpunkt gör Fredrik en sammanfattande tillbakablick på händelser
inom hållbar utveckling de senaste 35 – 40 åren. Ett ovanligt upplägg som kan upplevas både roligt och allvarligt.
Kostnad 150 kr. Kaffe och fralla ingår.
Anmälan senast den 8 november till Peter Thorsell 0703-150079, thorsell45@gmail.com
OBS! Vid anmälan meddela att du är medlem i Naturskyddsföreningen i Borås. Då gäller medlemspris.

Tisdagen den 20:e november
Bildvisning – Mellan himmel och jord
Lokal: Vuxenskolan Svenljunga kl. 18:30 – c:a 21:00
På upptäcktsfärd i vår kommun. Svenljunga under de fyra årstiderna. Fåglar, blommor, insekter, svamp och allt vad det är.
En bildkavalkad från vår kommun 2018.

Lördagen den 24:e november
Klädbytardag
Mer information om tider och plats syns på vår hemsida och Facebooksidan inför evenemanget.
Passa på att byta ut lite plagg i garderoben, samtidigt som du gör en insats för miljön.
Max 10 plagg per person bytes.
Vi byter såväl barn- som vuxenkläder. Ta med hela och rena kläder till bytet, lämna in dem,
få klädkuponger och kom tillbaka en stund senare för att byta till dig lika många plagg.
Upplysningar: Malin Fredberg, tel.nr. 0734 – 27 06 17 eller Ing-Marie Fridén, tel.nr. 0703 – 97 88 99.

Lördagen den 1:a december
Vi vill minska åtgången på plastkassar
Lokal: Vuxenskolan Svenljunga kl. 13 – 16
Vi tittar på olika modeller för att sy eller virka hållbara kassar.
Vi syr fina och praktiska tygkassar under handledning.
Ta med tyger och symaskin om du har, annars har vi.

Lördagen den 15:e december
Vi avslutar årets arbete med allsång och julvisor.
Lokal: Skomakarhuset i Svenljunga kl. 14:00 – 16:00
Vi bjuder på lussekatter och kaffe.
Alla medlemmar är välkomna!